Utnämnandet av Paul Ryan ger ingen Palin-chock

 

Av Elizabeth Walentin

2012-08-11

Kl 15 svensk tid idag kommer Romney att utnämna sin VP-kandidat. Allt tyder på att det blir den unge begåvade kongressledamoten Paul Ryan från Wisconsin.  Inte minst att Romneys tal kommer att hållas på ett örlogsskepp som heter just ”USS Wisconsin.”

Nu har vi fått mycket förvarning att det blir Ryan. I flera veckor har hans namn bollats runt i media, inklusive från de som står nära Romneys kampanj. Och trots att Romneys superhemliga VP-valberedning har varit ännu hemligare än tidigare läckfyllda VP-valprocesser (tänk Biden eller Edwards) har vi fått vissa signaler från Romneys team att det bli väl Ryan.

Nu med några timmar på oss kan alla vi politiska nördar forska fritt om vem Ryan är (läs till exempel bra sammanfattning från Martin Gelin.) Vilken kontrast till fyra år sedan när Sarah Palins nominering kom som en chock för oss alla. Hennes wikipedia-sida hade då febrilt skapats av McCains kampanjstab bara några timmar innan.

Ingen av oss visste någonting om Palin. Mina kamrater som jobbade på Obamas huvudkontor då blev helt tagna på sängen. Till och med min kompis som jobbade för Obamas kampanj i just Alaska hade ingen aning att det skulle bli Palin. Och alla hennes kampanjkollegor utanför Alaska ringde desperat till henne för att få tag i den minsta grundinfo om Palin.

Paul Ryan är inte direkt något oskrivet blad som Palin. Och ingen stor “game changer” heller. Men nu känns det i alla fall som höstens valkampanj kan börja på allvar…..

Lämna ett svar