Terroristen Vladimir Putin – Reinfeldts förtrogne

Enligt vår statsminister måste man ha viss förståelse för den diktatoriske presidenten, numer terroristen, Vladimir Putin, och dennes illegitima inblandning i Ukraina. Det är dock en paradoxal inställning, då Reinfeldt samtidigt hyser stor förståelse för antidemokratiska ingrepp som massövervakning – för att bekämpa terrorism! Dunkelt tänkt, dunkelt sagt, som sagt. Frågan är vilken förståelse vi nu förväntas ha gällande mordet på 295 personer på Malaysia Airlines flight 17.

Vi vet i denna stund inte allt om terroristattacken på det malaysiska passagerarplanet Malaysia Airlines Flight 17, så låt oss vänta med fler kommentarer till det vi har mer information. Men, för att citera utrikesminister Carl Bildt, är det ”så fruktansvärt som det bara kan bli”. Att diktator Putin inte har ett olycksaligt finger eller fler inblandade är dock osannolikt. Låt oss vänta och se hur blodbesudlad diktatorn är!

Det här massmordet blir inte lika enkelt att undkomma för Putin som dennes beställningsmord på journalisten och rättskämpen Anna Politkovskaja år 2006 – ett mord det talas allt för tyst om!

Om det bevisas att Putin på ett eller annat sätt är inblandad är det så klart en katastrof. Missilerna som använts kommer sannolikt från Ryssland. Men vem har tillverkat dem? Är missilerna sålda av bundsförvanten Frankrike, som just nu förhandlar om en storaffär – hangarfartyg till Krim. Förhandlingarna är absurda och obegripligt cyniska, frågan är om torsdagens terroristattack ändå kan ha det goda med sig att den stoppar överföringen av ännu fler vapen till ryska och ryska separatisters händer.

 

Lämna ett svar