Chocking news – Camerons threat

 

I am also not against referendums on Europe. The last government should have held a referendum on the Lisbon Treaty. They didn’t, so this Government put in place a referendum lock so that no government can ever again pass powers from Britain to Brussels without first asking the British people. David Cameron: We need to be clear about the best way of getting what is best for Britain – Telegraph.

 

—————————————————————————————————————

KOMMENTAR

Visst går det att vifta undan den brittiske premiärministern David Camerons tal om en eventuell EU-folkomrösting som ytterligare ett (tomt) hot, men då blundar man samtidigt för den mycket, mycket snabba utvecklingen i Europa. Många förvånades till exempel över vår egen statsministers trilskande inställning till veckans EU-möte, Reinfeldt liknade då en alltmer omedgörlig britt.

Talet om eurons vara eller inte vara har gått otroligt snabbt, från att vara en fråga som inte får knystas till att en upplösning numer betraktas som en möjlig realitet, och nu börjar det talas om EU’s vara eller inte vara – inte endast av motvalsbritter eller vår egen dito – utan till och med av den eviga EU-optimisten Cecilia Hermansson. Swedbanks chefekonom skrev i fredags i en snabbkommentar till ”bankuppgörelsen”: ”Om inte steg tas för att också lösa de långsiktiga problemen, genom att bygga de institutioner som är nödvändiga för en valutaunion, såsom finanspolitisk union och bankunion, kommer tveksamheten bland de länder som står för notan att växa. Därmed kvarstår att risken för en upplösning av eurosamarbetet, och även den Europeiska Unionen, inte är försumbar.”

KLOCKORNA STANNAR – ELLER KLÄMTAR I VART FALL!

 

Lämna ett svar