På plats i San Francisco

Nu har jag kommit fram till USA för att följa det amerikanska valet på nära håll! Under resten av hösten kommer ni att läsa mina bloggfunderingar direkt från San Francisco (kommer också ta pulsen i DC och Texas.) Jag återvänder till Sverige lagom till långfärdskridsosäsongen i början av januari.

San Francisco som stad har en färgsprakande politisk historia—med kända figurer från hela spektrat – från Harvey Milk och Dianne Feinstein till Nancy Pelosi och Barbara Boxer. Jag bor mitt emellan Castro och the Mission, i Noe Valley, en samlingspunkt för hipsters med småbarn. Passar bra för föräldralediga som jag själv!

Staden är redan en given seger för Obama, så mycket av kampanjaktivitet härifrån är gemensamma callcenter-kvällar där man ringer till så kallade “battleground states.” Det finns hela 19 volontäraktiviteter jag kan göra IKVÄLL i närområdet för Obama. Och de är öppet för vem som helst.

Jag var nyfiken vad Team Romney hade ett erbjuda lokalt, men kunde inte hitta någonting på deras krångliga webbsida. Det verkar som man måste överlämna en del personuppgifter för att få tag i deras event och aktiviteter.

Kommer bli kul att både analysera valet och kampanjarbeta här på Västkusten i slutspurten!

Lämna ett svar