Om PUBLIC NEWS – uppdaterad 2014-02-12

PUBLIC NEWS är en progressiv, oberoende nättidning, som drivs ideellt utan vinstintresse med publicering av fristående skribenter. PN driver sålunda inte någon uttalad politisk linje, redaktörens egna texter influeras dock av en liberal samhällssyn. Vi avser inte att vara ytterligare en röst i den existerande mediekören, utan istället ska vi vara en kör vid sidan av. Vi tar upp ämnen som hamnar i medieskuggan eller är något av tabu för andra. För vi är och ska vara ett alternativ. Vår ledstjärna är att publicera intellektuellt stimulerande läsning och att tillföra det offentliga samtalet nya perspektiv för fritänkande läsare! Vår demokratiska roll är att ur individens perspektiv ifrågasätta ”makten” – den utövande, politiska, ekonomiska och inte minst den mediala. Vi ska stryka mothårs, inte medhårs!

I dagsläget har vi fristående skribenter som sympatiserar med riksdagens samtliga politiska partier utom Sverigedemokraterna (vi utesluter inte någon skribent på grund av partipolitiska sympatier, för vi tror att åsikter bäst bemöts med argument och fakta istället för ’strutspolitik’). Skribenternas texter ska vara kritiskt granskande men samtidigt visa respekt för individen. Texterna ska vara sakliga och initierade, men får med fördel landa i skribentens egna tydligt markerade slutsatser. Vi publicerar dock inte debattartiklar utan fokuserar på kommentarer och analyser samt krönikor. Vi publicerar också bulletiner och reportage.

Ansvarig utgivare för PUBLIC NEWS är Micael Kallin, nationalekonom och journalist, med en bakgrund inom statsförvaltningen och som sakkunnig till finansministern, samt som regeringens utredare av EU:s handelsrestriktioner. Från mitten av 90-talet huvudsakligen verksam som skribent med bland annat utredningsuppdrag för svenska och internationella handelsorganisationer, och sedan slutet av 90-talet främst journalistiskt arbete som reporter, redaktör och producent för SR Ekot, SVT, TV4 , TV8 och Dagens Nyheter.

Redaktionsrådet är tidningens beslutande organ för publicistiska frågor och tidningens strategi.

Vi är tacksamma för all hjälp och allt stöd vi kan få i vår verksamhet. Vi hoppas på stöd från stiftelser, institutioner, privatpersoner eller andra aktörer som tycker att vi är en viktig plattform för en vidgad och fördjupad debatt i angelägna frågor. I dagsläget betalar vi allt ”ur egen ficka”. För den som uppskattar Public News och vill stödja oss finns det möjlighet att lämna ett bidrag via ansvarig utgivares enskilda firma, Macromedia SE:

Plusgiro kontonummer:  62 13 46 – 6  

Bankgiro kontonummer: 5576 – 4047

Public News Skribenter och gästkrönikörer är helt fristående. Vi välkomnar alternativa perspektiv och åsikter i olika kulörer för att bredda och fördjupa samtalet och kunskapen. Det vi publicerar ska dock alltid vara initierat och sakligt.

Utöver våra stående kolumnister är vi glada över att även då och då kunna publicera artiklar av gästskribenter som publicerar sig mer eller mindre frekvent på Public News.

KONTAKTINFO info [at] publicnews . se

Lämna ett svar