Läsaren, liksom tv-tittaren, gillar sex!

Public News läsare skiljer sig inte nämnvärt från SVT’s eller TV4’s tittare – två tv-kanaler där jag producerat dokumentär. Det slår aldrig fel – finns ordet SEX med i rubriken blir det alltid bra tittarsiffror.

På SVT innebär ”bra” siffror dryga miljonen tittare. Utan ordet SEX i rubriken får man nöja sig med en 500.000 – 700.000 tittare, om ämnet inte av andra skäl är lika lockande som SEX vill säga, men det är det sällan.

Och nu visar det sig att den krassa publicistiska sanningen är densamma för Public News! Bara några minuter efter publiceringen av ett citat av Amnesty International, vars sekretariat lagt ett förslag om att organisationen ska arbeta för en avkriminalisering av sex-köp, med en tillhörande bild på en ung man som saluför sig som ”Garoto de programa”, så gick notisen direkt upp i läsartoppen!

https://www.publicnews.se/2014/01/28/amnesty-legalisera-sexkop/

Går det att dra någon annan slutsats än att PN’s läsare vill ha mer sex eller relaterade bilder!? 

En sak är i varje fall säker, PN’s läsare slänger sig inte över långrandiga artiklar om penningpolitik – ett område vi har extra fokus på – med samma iver som över ovanstående nämnda notis.

En annan intressant reflektion är att de kritiska svenska kommentarerna till förslaget från Amnesty’s högkvarteret i London endast gällt kvinnlig prostitution, trots att flera undersökningar visat att den manliga är nog så utbredd. Kanske är det något vi ska satsa på, mer kunskap om manlig prostitution och dess konsekvenser!?

Tyvärr måste jag snabbt avfärda alla önskningar och förhoppningar om mer sex-relaterade citat eller artiklar! PN kommer att fortsätta satsa på icke-kommersiell, seriöst kommenterande och grävande journalistik, samt en och annan reflektion och lättsammare krönika. PN kommer därmed förbli en fattigt publicistiskt hus, men förhoppningsvis med en berikande journalistik som gläder fler och fler följare. Trevlig läsning!

följare public news

Lämna ett svar