Höger hjärnhalva

 

Public banking – bliv vid din läst eller inte – det är frågan!? Vilken som nu är en nystartad site’s läst kan man i och för sig fråga sig – som ny försöker man ju finna sin väg eller plats. Vägvalet är lika tydligt som svårt; inriktning endast på allokering och investeringsfrågor eller ett bredare (samhälls)ekonomiskt perspektiv, med ambition att ge en kompletterande förklaringsmodell till den ekonomiska utveckling (och indirekt till utvecklingen av våra investeringar, inklusive Zero).

Utöver våra egna analyser och kommentarer länkar vi också till en riklig mängd nyheter från andra redaktioner runt om i världen, under de tre nyhetskategorier som finns näst längst ned på sidan. Det är inte alltid givet hur en nyhet ska kategoriseras, en del faller mellan stolarna och en del hör hemma i dubbla kategorier. Och ibland dyker det upp nyheter som inte känns rätt i någon kategori men som ändå ger en intellektuell stimulans och förhoppningsvis en ökad förståelse. Dessa nyheter skulle ibland kunna rubriceras samhälle; ibland politik, kuriosa, krönika, feature eller något annat. Men de har det gemensamt att de ger ett annat och ofta lite bredare perspektiv än de nyheter vi sorterar in under de tre andra kategorierna – de målar med en annan pensel – ofta med lite bredare drag, och kanske i andra kulörer.

Artiklar med varning eller stjärna har helt sonika sorterats in under sina ämneskategorier (där de fortsättningsvis kommer att återfinnas, märkta med stjärna eller varningskort), för att ge plats åt ”höger hjärnhalva” som titeln numer lyder på den fjärde nyhetskategorin. Där ska de flesta nyhetsartiklar som stimulerar högra hjärnhalvan kunna sorteras in, men vi ska ändå försöka disciplinera oss och huvudsakligen länka till artiklar om samhälle och ekonomi. De artiklar vi själva kommenterar hamnar högre upp på sidan, under Public Bankings egen artikelavdelning, så även där kan det bli en större blandning av allt från ekonomiska analyser till kommentarer om allsköns ämnen. Med denna möjlighet till ”breddning” av innehållet hoppas vi på en ännu mer dynamisk site, och kanske en bredare läsekrets.

Vi ska samtidigt styra upp redovisningen för utvecklingen av Zero, som dagen till ära fått en egen logga uppe till höger på sidan. Vi undersöker nu hur vi på bästa och enklaste (billigaste) sätt kan ge en månatlig transparent redovisning av utvecklingen. Vår ambition är också att framöver presentera fler analyser och försöka bidra med kompletterande information och förhoppningsvis nya perspektiv. Tyvärr kan en del av utvecklingen av siten ta mer tid än önskat, på grund av brist på resurser och personal. Men vi jobbar på och hoppas att det uppskattas. Vi har nu ett tresiffrigt dagligt besöksantal på siten, när det blir fyrsiffrigt har vi kommit en bra bit på vägen – hjälp oss dit – sprid info om siten, eller bidra på annat sätt, till exempel med en konstruktiv kommentar. Tack!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Lämna ett svar