Konventen avklarade, slutspurt väntas

 

 by 

 

Efter en intensiv vecka, har båda konventen nått sitt slut och du kan se mina kommentarer här och här.

Och vinnare av konventkampen? Demokraterna.  De höll bästa konvent hittills — med starka minnesvärda tal från Michelle Obama och Bill Clinton, ett ganska bra tal från Obama (även om det inte var hans bästa, men det levererade det som behövdes), och sammantaget ett välregisserat konvent utan några snedsteg. Och Obama lyckades vända samtalet från folks besvikelse över de senaste fyra åren till ett budskap om vägen framåt.

Republikanerna, som kontrast, höll ett konvent där de inte lyckades beskriva vad ett Romney-presidentskap skulle innebära konkret. Det var istället väldigt mycket attack mot Obama, som om alla ekonomisk problem endast är hans fel, och Obamas republikanska företrädare George W. Bush nämndes aldrig.

Men vad kommer att hända nu? Det som vi har att se fram emot är slutspurten, som alltid är en spännande del för oss kampanjstrateger. Det som kommer att granskas hårdast är presidentdebatter och en vicepresidentdebatt i oktober — både när det gäller ord och kroppsspråk.

Samtidigt kommer båda kandidaterna vara mycket ute på fältet nu och göra olika utspel. Först ut var Romneys desperata försök att hävda att Obama inte längre vill ha Gud på mynten. Att Romney valde den här linjen är ett tecken på hur svårt läget är för republikanerna just nu. Jag väntar med spänning på vad nästa utspel kommer bli.

Lämna ett svar