Konsten att titta på Fox News på morgonkvisten

 

Fox News på TV i San Francisco

Ett stort nöje när man är här på plats i USA inför valet är att börja dagen med en stor kopp te och en rejäl dos FOX NEWS på TV. Du vet, kanalen som påstår sig vara “fair and balanced” men egentligen är extremt högervriden. Det är en sak att se små skojiga klipp från programmet sammanfattade på Daily Show, det är en annan sak att kolla på timmar efter timmar direkt från USA.

Deras nyhetsrapportering följer alltid samma mönster: Ta en riktig nyhet (som att Obama leder i alla opinionsundersökningar, inklusive Foxs egen) och gör om det till Romneys förtjänst. I ett inslag vände man fokus från Obamas bra siffror till varför folk säger de ska rösta för Obama när han “har skött ekonomin så dåligt.” Ta gärna hjälp av gäster i studion som består endast av republikaner, helst från en tankesmedja. Visa dubbelt så mycket klipp från Romneys tal än från Obamas. Krydda med mycket detaljer som gynnar Romney (som inslaget att han kampanjarbetar i Virgina och har fått stöd från krigsveteraner) och inte gynnar Obama (samma inslag som bara snabbt nämnde att Obama har dubbelt så mycket reklampengar att spendera i delstaten.)

Vem är egentligen alla nyhetsreportrar som flinar sarkastiskt när de pratar om Obama och de andra demokraterna? Tror de verkligen på vad de säger eller är de bara så tacksamma att få en fint fast jobb i en tuff mediebransch? Jag har svårt att fatta att så många verkligen ligger så långt till högre eller tror på häften av vad de påstår.

Och på Fox News kan man också se de mest amatörmässiga och lokala reklamfilmer någonsin på TV. Tydligen för att alla riktiga företag inte vågar köpa medietid hos dem.

Ska bli intressant att se hur Fox News forsätter att rapportera fram till valdagen.

Lämna ett svar