Frankrikes katastrofala läge

Att det går utför i Frankrike uppmärksammades häromveckan i en konkurrensrapport till den franska regeringen. Frankrike har sedan 1990 halverat sin världsmarknadsandel till endast 3,3 procent och exporterar i dag mindre än hälften av vad Tyskland säljer på världsmarknaden, även Nederländerna med knappt 17 miljoner invånare ligger i dag före Frankrike.

Och idag skriver SEB ”Med en arbetslöshet på 13-årshögsta, handelsunderskott och hackande tillväxt visar opinionsundersökningar att mer än hälften av väljarna är missnöjda med den franska presidenten. Även internationellt, från bl a IMF, riktas viss kritik mot Hollande för bristen på strukturella reformer som förbättrar konkurrenskraften. På kort sikt är inte en ny reformväxel att vänta, Hollande pekar på att ränteskillnader mot Tyskland är klart lägre jämfört med för ett år sedan.”

Krisen i Frankrike har hamnat i medieskuggan av övriga europeiska kriser, men Frankrike kan bli tuvan som välter hela lasset om det har undertecknad skrivit tidigare.

https://www.publicnews.se/2012/07/30/charlemagne-euro-euphemism-the-economist/

 

 

Läs vår tidigare analys av situationen i Frankrike av Per Balderson.

https://www.publicnews.se/2012/10/15/hollandes-katastrofstart-socialdemokratin-behover-en-ny-blair/

En reaktion till “Frankrikes katastrofala läge

Lämna ett svar