Debattdax del 1

Idag är det debattdax! Den första presidentdebatten är en viktig chans för kandidaterna att visa upp sin personliga sida och prata direkt till väljarna. Det finns möjligheter för en Romneyrevansch, och kvällen kan vara en stor “comeback” för honom.

Jag kommer att bänka mig framfören TVn kl 18 Pacific Time för att kolla på livesändning, precis som 50 miljon andra amerikaner. Det är en som en SuperBowl-kväll för oss politik och retorik-nördar. Vissa ord och intryck från tidigare debatt lämnade stora intryck hos väljarna—allt från när George Bush tittade på klockan till Al Gores högljudda suck till Obamas påstående att Hillary Clinton var “tillräckligt sympatisk.”

Både kandidaterna har förberett sig intensivt i flera månader. Formatet är dessutom unikt—annars handlar slutspurten mest om välregisserade events med förberedda tal.

Vem har störst chans att övertyga?

Obama har inte varit med i en debatt i flera år, och har jobbat hårt för att korta ner sina svar. Det finns en risk att han kan låter akademisk och arrogant.

Romney har haft mer träning i en långdragen primärvalssäsong med flera debatter och opponenter. Han har dessutom mer tid nu än en sittande president att förbereda sig inför debatten.

Lämna ett svar