Bond buyers should be mindful of history – FT.com

”We reduced the debt to gross domestic product ratio in the US from 122 per cent in 1946 to 33 per cent in 1980. But it was achieved at the expense of bondholders. Bond buyers should be mindful of history – FT.com.”

 

——————————————————————————————————————

Tack för att vi i Sverige har tillgång till, både fysiskt/elektroniskt och intellektuellt, tidningar som Financial Times och Wall Street Journal – artiklar, som den ovan, gör luften lättare att andas. För trots att vi är ett land av högutbildade och med många framgångsrika företag, trendsättare och tekniska innovatörer, håller vi kanske inte samma internationella toppnivå när det gäller journalistiken, troligen beroende på två saker: konsensusinställningen och att intellektuella inte vill jobba med något så, ofta, ytligt som journalistik – de söker sig till andra branscher.

Därför är det alltid befriande att hitta artiklar i utrikestidningar som ger nya perspektiv, som denna gästanalys ovan i Financial Times, som handlar om att vi troligen står inför ett paradigmskifte mellan obligationer och aktier – med revansch för de sistnämnda. Artikeln förklarar på ett övertygande sätt hur obligationer kan bli en förlustinvestering – och på lång sikt troligen en stor sådan jämfört med andra tillgångar som aktier, framförallt tillväxtmarknadsaktier framhålls då de har blivit relativt sett ännu billigare sen 2007

Lämna ett svar