Barnmisshandel blev ”rolig” film

Minns du den tragiska händelsen för ett år sedan med den 2-åriga flickan som blev överkörd gång på gång i södra Kina. Händelsen kunde ses på internet och inte bara kineser blev upprörda utan folk över hela världen. Nu är det uppror igen, åtminstone i Kina. Den här gången gäller det en dagisfröken som tyckte att det var skojigt att lyfta en elev i öronen (foto)

 

中国公告 – Kinabulletinen

av Sten Bäckström

 

I den kinesiska staden Wen Lingcheng finns en förskola som räknas som en av de allra bästa. Man har tilldelats ett hedersomnämnande i myndigheternas årliga granskning. Antagligen köar medelklassen för att få in sina barn där. Men det var innan en av de unga förskollärarna bestämde sig för att roa sig med att lyfta ett barn i öronen så hårt att fötterna lyfte från golvet. Barnet skrek och grät förstås, och det tyckte fröken var så roligt att hon bad sin kollega filma upptåget.

Kollegan kände viss tveksamhet, men gjorde som hon blev ombedd och filmade. Filmen skickade hon sedan till en bekant som själv har barn på en annan förskola. Men mottagaren av filmen såg inte alls det lustiga i situationen, utan lade ut filmen på internet och skickade den till myndigheterna.

Nu rasar hela Kina över grymheten mot barnet (video). Båda de unga fröknarna har fått sparken, och förskolan har både varnats av myndigheterna och fått sitt betyg för kommande år sänkt till ’icke godkänt’. Fler fall av olämplig behandling av barn har förekommit på förskolan.

Myndigheterna i Kina kan inte längre tysta ned sådana här händelser. När de väl ligger på internet för alla att se så måste man agera tufft mot den som gjort fel. Men det är heller inget problem för myndigheterna när de väl lärt sig att det inte längre går att mörka. Istället framstår de som handlingskraftiga när de straffar de skyldiga.

Lämna ett svar