Bedrägeri och korruption är som en cancer i den brasilianska kroppen

Den meningslösa kampen att mota bort president Dilma genom ett riksrättsspektakel går nu mot en slutlig uppgörelse. Tyvärr är hela spektaklet meningslöst, för som alla vet är flertalet av dem som vill döma Dilma ännu mer korrupta än vad presidenten är (vilket har visats upprepade gånger i utredningar och analyser).

De brasilianska finansmarknaderna och den brasilianska realen har i varje fall reagerat positivt på att Dilma troligen ersätts inom en snar framtid. Det investerarna glömmer är att det snarast är Dilmas socialistiska politik som orsakat den djupa ekonomiska recessionen, inte trixande med budgeten eller korruption vid Petrobras.

Brasilien kan tyvärr inte hoppas på en ärlig och icke korrupt president, men däremot på en mer liberal och kompetent ersättare. Lögnerna, korruptionen och bedrägerierna kommer tyvärr att bestå. Förhoppningsvis kan en ny president få ordning på ekonomin och satsa på utbildningssystemet – utan drastiska skolreformer har Brasilien tyvärr ingen framtid värd att tala om.

Läs artikeeln:

Bares se preparam para espécie de final de Copa do Mundo no dia da votação – Política – Estadão

Lämna ett svar