Barer på hög nivå

För att fokusera på livets väsentligheter återger vi Affärsvärldens barranking nedan. Efter besök nyligen på Hyatt och Mandarin i Tokyo kan vi bara instämma i Affärsvärldens kommentar – Mandarin är snäppet vassare – en mer luftig och lyxigare barkänsla än Hyatt.

För middag i Tokyo rekommenderas dock Hyatts ”New York Bar & Grill”. Varför inte börja där och sen avrunda med en drink på Mandarin (som för övrigt också serverar lyxig after noon tea). Allt på välbehövligt avstånd från galenskaperna i Europa. Å andra sidan lurar jordbävningar och galningar på nära håll i Nordkorea.

Public News egen barfavorit i världen är dock Skybaren på Unique hotel i São Paulo. Där är också avståndet längre till vapenskrammel i Europa och Asien, å andra sidan skramlas det endel på São Paulos gator. Efter några caipirinhas är det dock lätt att glömma bort galenskaper och fokus flyttas istället till metropolens skyline och baren med stadens  bästa drinkar och musik.

Skybarer

 

 

”TokyoI takbarernas huvudstadTokyo gick för flera år sedan om Paris som staden i världen med flest trestjärniga Michelinrestauranger. Den japanska huvudstaden är också en av de mest vertikala i världen, där restauranger och barer mer ofta än sällan ligger långt ovanför markplanet. Mest känd av takbarerna är förstås Park Hyatts ”New York Bar”, där Bill Murray träffade Scarlett Johansson i filmen Lost in Translation. Toppklass, såklart, men cineaster är knappast det roligaste klientelet.

Vi tar hellre en drink i skymningen på Mandarin Bar högst upp i Mandarin Orientals skyskrapa i Nihonbashi-distriktet. Inget för den priskänslige, men så är det en av de absolut bästa barerna i Tokyo. Vilket betyder att det är en av de bästa barerna i världen.Mandarin Bar, Mandarin Oriental , 2-1-1 Nihonbashi Muromachi , Chuo-ku, Tokyo, Japan”

Barer på hög nivå – Affärsvärlden.

Lämna ett svar