Elizabeth Walentin

 

Vi hälsar Elizabeth Walentin välkommen som kommentator, hon är en av Sveriges ledande experter på amerikanska presidentkampanjer och återkommer under hösten med kommentarer inifrån dessa – på plats i USA där hon följer valrörelsen. Elizabeth är amerikansk kommunikationsstrateg med en magisterexamen i public policy från Harvards Kennedy School of Government.

Det politiska engagemanget började som praktikant i Vita huset under Bill Clinton och hon jobbade för Barack Obamas valkampanj i Virginia 2008 och för Howard Dean under primärvalet i South Carolina 2004. Elizabeth arbetade också i den senaste svenska valrörelsen för Socialdemokraterna och sitter i styrelsen för Sjöstadens socialdemokratiska förening och är ordförande i den Socialdemokratiska pressföreningen.

Sedan 2005 bor Elizabeth i Stockholm och är anställd som seniorkonsult på PR-byrån StrandbergHaage och driver Stockholm Yankee: stockholm.yankee@gmail.com.

Elizabeth är även med i Svenska Dagbladets valpanel, samt återkommande expert i bland annat Sveriges Radio och SVT.

——————————————————————————————————————————————————————————

OBSERVERA att Public News är oberoende och delar inte alltid åsikter med fria skribenter, kommentatorer eller krönikörer, men vi välkomnar och respekterar deras kunskaper och åsikter! 

Lämna ett svar